Biografija

Go down

Biografija Empty Biografija

Post by *~Sandra~* on Tue May 13, 2008 9:59 pm

BIOGRAFIJA BENJAMINA ROJASA

Benjamín Rojas Pessi je argentinski glumac i pevac, poznat po ulogama u serijama "Rebelde Way", "Chiquititas", "Floricienta" i "Alma Pirata", i kao clan grupe Erreway.

Rodjen je 16. aprila 1985. u argentinskom gradu La Plata, oblasti glavnog grada Buenos Airesa, Argentina. Njegovim roditeljima je on cetvrto dete. Pre Benjamína, dobili su dva sina i jednu kcerku. Kao dete, Benja je bio clan ragbi tima u "La Gimnasía La Plata", i bio je zaista dobar u tom sportu. Ipak, zapostavio je sport da bi se posvetio glumi. Jos kao dete, pokazao je veliku sklonost prema glumi i muzici. Tako je 1998. godine prosao na audiciji za seriju "Chiquititas", koju je rezirala cuvena producentkinja Cris Morena. Najpre je igrao ulogu Yaga, a onda je zaigrao Bautistu Arcea, kojeg je glumio i u filmu "Chiquititas: Rincón de Luz" (2001).

Ipak, njegova najpoznatija uloga svakako je uloga Pabla u seriji "Rebelde Way", koja se snimala od pocetka 2002. do kraja 2003. godine. Zahvaljujuci Pablu, Benja je postao tinejdzerski idol sirom planete. Kao clan glavne glumacke cetvorke, upao je u grupu Erreway. Erreway i "Rebelde Way" su Benjamínu doneli slavu sirom sveta. Nakon zavrsetka snimanja serije "Rebelde Way", Benja se s ulogom Pabla oprostio filmom "Erreway: 4 Caminos", kojeg je snimio zajedno sa Camilom Bordonabom, Luisanom Lopilato i Felipeom Colombom. Nakon tri snimljena albuma ("Señales", "Tiempo" i "Memoria"), serije, tri turneje i filma, Erreway se razisao.

Za to vreme, Benjamín je nastavio da se razvija kao glumac. Igrao je jednu od glavnih rola u seriji "Floricienta" (2004), koja je 2005. postavljena i u pozoristu. U ovoj seriji, jos jednom je radio s Camilom i Felipeom. 2006. se posvetio tumacenju Cruza Navarra u seriji "Alma Pirata", a jedna od kolegenica u seriji bila mu je Luisana. I ova serija je postavljena u pozoristu 2006. Ali, Benja nije zapostavio muziku, snimivsi soundtrack za obe ove serije.

Nakon turneje u decembru 2006. po Spaniji i dve kompilacije ("Erreway en Concierto" i "El Disco de Rebelde Way") uradjene za spansko trziste, Benjamín, Camila i Felipe su odlucili da obnove Erreway. 2007. godine su izdali jos jednu kompilaciju, "Erreway presenta su caja recopilatoria", nastupili su na festivalu "Sunny Happy Day" i imali nekoliko rasprodatih koncerata u Spaniji. Trenutno zajedno pripremaju album "Vuelvo", koji bi trebalo da se pojavi u prodaji 2008. godine. Luisana vise nije deo benda.

U medjuvremenu, 2007. godine, Benja je snimio film "Kluge" s cuvenim argentinskim glumcem Alejandrom Awadom, a koji ceka premijeru 2008. godine. Radio je pozorisnu predstavu "Knjiga o dzungli" sa Brendom Gandini tokom februara i marta 2008. godine, a trenutno snima film "La Leyenda" sa Marianom Martínezom (bivsim kolegom iz "Alma Pirata"). Pocetkom aprila 2008. godine, Benja je potpisao ugovor sa cuvenom americkom televizijom "Disney Channel", za koju ce tokom godine snimati jednu tinejdzersku telenovelu.

U periodu 2001-2003. je bio u vezi s Camilom Bordonabom, a Benja je takodje priznao da je ona bila prva devojka koju je poljubio (profesionalno je to bila Luisana). Vec tri godine je u vezi s Maríom Del Cerro, manekenkom i glumicom, sa kojom se verio 2006. godine. Trenutno zivi i radi u Buenos Airesu, ali ne s Maríom.
*~Sandra~*
*~Sandra~*
Admin
Admin

Number of posts : 57
Registration date : 2008-05-11

https://hilaryduff.forumotion.net

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum